Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Jurnal tratamente fitosanitare

pompa stropitAcesta este jurnalul meu de tratamente fitosanitare efectuate în grădină. Dacă încă nu ții un jurnal despre aceste tratamente, îți recomand ca de acum încolo s-o faci, deoarece te ajută să urmărești ce tratament ai aplicat la fiecare dintre plantele din grădină și îți permite să ții cont de timpurile de așteptare, până când consumul fructelor/legumelor nu mai este toxic.

Am publicat aceste date doar cu un scop orientativ, nu este un program complet de tratamente și este foarte probabil să nu fie valabil pentru toată lumea!

2010

02.20 tratament de îmbăiere cu Champion 50WP (toți pomii și arbuştii fructiferi)

02.22 tratament de îmbăiere Confidor OIL (toți pomii și arbuștii fructiferi)

03.19 căderea plăntuțelor de răsad Previcur (răsadurile)

04.20 tratament preventiv pentru monilioza cu Topsin 70 AL (cireș, vișin, prun)

04.21 tratament contra afidelor şi făinare cu Topsin 70 AL+Talstar (toți pomii şi arbuștii fructiferi, căpșuni, trandafiri)

05.08 tratament contra acarieni, rapăn, făinare, cu Thiovit Jet+Nissorun (vita de vie)

05.15 tratament contra afidelor şi făinare cu TILT 250 EC + Decis 2.5 EC (coacăz, agriş, trandafiri)

05.30 tratament pentru făinăre la măr şi păr cu Thiovit Jet+Nissorun

06.06 tratament contra afidelor şi făinarii cu TILT 250 EC + Decis 2.5 EC (mar, par, prun și trandafiri)

06.06 tratament cu Shavit (rapăn şi făinare la viţa de vie, mană la tomate, rapăn făinare la măr și păr)

14.06 tratament curativ+preventiv pentru mană, rapăn, făinare cu Dithane M-45 şi contra afidelor cu Calypso la pomii fructiferi.

03.07 tratament cu Shavit la vita de vie, ardei, tomate, măr și păr. Decis,contra afidelor la pomii toți pomii fructiferi.

68 comments to Jurnal tratamente fitosanitare

 • vasile

  M-ar interesa si varianta dura: chimica. Ce credeti ca ar merge mai bine?
  Eu am dat cu topsin dar nu a disparut. Sau trebuia sa fac tratamentul din timp?
  Multumesc.

 • Sc. Mifachim-Group. Srl va ofera tratamente fitosanitare realizate preventiv in perioadele de repaus vegetativ impotriva fainarii marului ( Podosphaera leucotricha ), fainarii vitei de vie ( Uncinula Necator ) , a oualelor de iarna ( Panonychus Ulmi )( perioada decembrie, ianuarie, februarie – repaus vegetativ ), acarianul Rosu al Pomilor ( Panonychus Ulmi ) realizate cu Polisulfura de calciu tip “ MIF “ in urmatoarele concentratii:
  20% – pentru perioada decembrie, ianuarie, februarie, inceput de martie;
  5-10% – prefloral pentru perioada sfarsit de martie si inceput de aprilie ;
  2% – pentru inceputul perioadei de vegetatie , inclusiv dupa formarea fructului;
  Anticipat tratamentului preventiv cu Polisulfura de calciu tip “MIF” este recomandat a se realiza un tratament cu produse cuprice ( Zeama Bordeleza tip “MIF” in concentratie de 2-3% ) in reteta caruia poate fi introdus si Ro-Ingrasamantul Sulfatul de cupru pentahidrat tip “ MIF “ in proportie de 2 parti Zeama Bordeleza tip “ MIF “ si o parte Ro-Ingrasamant Sulfat de cupru pentahidrat tip “ MIF “ ( produs ce are rol de regulator de PH) pentru indepartarea reminescentelor de boli foliare din sezonul anterior ( Erwinia amylovora, Agrobacterium tumefaciens, Podosphaera lecuotricha, Monilinia fructigena si Viscum album).
  In perioada de vegetatie ( incepand cu aparitia frunzei de dimensiunea unei monede de 50 bani) putem utiliza impotriva fainarii si acarienilor cu succes, Polisulfura de calciu tip “ MIF “ in concentratie de 2%.
  Pana in inflorit putem utiliza in asociere impotriva fainarii vitei de vie si a marului, a rapanului marului, patarea alba a frunzelor la par, patarea rosie a frunzelor si basicarea frunzelor la prun, Sulfomatul 80PU concentratie 0,3-0,4% , Captadinul 50PU, Captomatul 50PU, Merpanul 50WP in concentratie de 0,20-0,25%. Dupa formarea fructului la vita de vie si pomicultura putem efectua un tratamente de contact cu Polisulfura de calciu tip “ MIF “ urmat de tratamente cu Sulfomat 80PU in asociere cu Zeama Bordeleza tip “ MIF “
  Telefon contact : 0731.500.300 . Website ( http://www.mifalchim.ro )

 • Rosca Anca

  Buna ziua.
  Ne puteti propune un calendar al tratamentelor fitosanitare pentru anul 2015, la fel cum ati facut in 2010?
  Multumesc,
  Anca Rosca.

 • MIRELA VALCU

  Buna ziua,
  Am infiintat o mica livada, langa casa, anul acesta, in primavara. Au inceput sa le manance frunzele (danteleze),apoi au aparut multe furnici in varful lastarului,iar acum se rasucesc frunzele, unele spre exterior, altele spre interior, in acest timp, i-am stropit numai cu Decis, 20%. Va rog cu ce sa-i stropesc si de cate ori?Am: meri, peri, pruni, ciresi si visini.
  Trandafirii au avut niste gandacei mici verzi, am scapat de ei cu Decis, dar au si pete portocalii, li se rasucesc frunzele spre exterior si altele parca sunt arse, se usuca in pete. Ce sa le fac?
  Multumesc!
  Cu stima,
  Mirela Valcu

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.