Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Identificare plante, boli și dăunători

Știu că pentru grădinarii începători este o problemă dificilă identificarea bolilor și dăunătorilor din grădină, ceea ce îngreunează găsirea celor mai potrivite soluții pentru combaterea lor. Ce poate grădinarul fără experiență să facă în acest caz, este să ducă o frunză, sau o poză la un magazin fitosanitar bun, cu oameni competenți, care identifică problema sau cauzele ei și pot oferi soluțiile și tratamentele cele mai adecvate.

O altă problemă de care m-am lovit destul de des este identificarea plantelor, mai ales celor de apartament. Am apelat la cititorii hobbygradina.ro pentru ajutor și până acum, de fiecare dată am am găsit răspunsuri la întrebările mele, ceea ce mă face să cred că și întrebările tale vor găsi răspunsuri.

Cum poți identifica plante, boli și dăunători?

De azi, există o soluție comodă, trimițând pe huni(at)hobbygradina(punct)ro un mail cu subiectul IDENTIFICARE atașând poza/pozele cu planta bolnavă, frunza atacată sau alte simptome pentru care ai nevoie de sfaturi, iar eu și cititorii cu experiență te vom ajuta cu sfaturi și sugestii. Da, este atât de simplu :)!

Unde găseşti informaţiile despre boli şi dăunători?

Pentru a te ajuta la identificare dăunătorilor din grădină am făcut o pagină dedicată: insecte şi acarieni cu corp moale. Iar pentru a uşura alegerea unui tratament potrivit, am făcut public jurnalul meu de tratamente fitosanitare.

Toate întrebările de acest gen sunt grupate în posturile din categoria întrebări şi răspunsuri, gurpate în felul următor (prin etichete) pentru acces uşor:

Înainte de a trimite mail cu problema ta, îţi recomand să arunci o privire la materialul deja existent, poate găsești acolo răspunsul la întrebarea ta!

(sursa foto)

3 comments to Identificare plante, boli și dăunători

 • moniknik

  Buna ziua….super site-ul…as vrea sa stiu cum se ingrijeste o planta numita calocephalus brownit,abia am cumparat-o dintr-un magazin tip supermarket,nu stiu daca sa o transfer sau nu intr-un vas mai mare si cum se comporta ea in general.In general,as vrea sa stiu daca e bine sa transferi plantele abia cumparate de la magazin in vase mai mari imediat.Multumesc.

  • huni

   Bine ai venit moniknik!
   Nu pot sa te ajut cu ingrijirea calocephalus brownit, insa legat de transplantarea plantelor pot sa-ti zic ca aste chiar recomandat acest lucru dupa cumparare. Trebuie insa tinut cont si de marimea ghiveciului nou, sa nu fie mult mai mare decat cel vechi. Vezi acest articol pentru mai multe informatii despre taransplantarea plantelor. Succes!

 • Dan V

  Sunt din jud.Calarasi, am o livada mixta(7meri,3piersici,3ciresi,2peri,2visini,2caisi si 2pruni),plantata acum 2 ani.Am facut tratamentele specifice fiecarei specii, dar aproape toti pomii au probleme.Cei mai afectati sunt prunii si caisii,la frunze(au aceleasi simptome – datorate unei insecte mici,de culoare galbena,asemanatoare cu omida).Din pacate n-am reusit sa-i fac o poza, dar am facut la frunze.Va rog, un sfat.Cu multumiri.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.