Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Ciudațenii din grădină

un-nuc-incoltitCum înaintăm în viață timpul pare că trece mult mai repede, asta știm cu toții. Interesant este însă, de ce avem impresia asta? Sunt mai multe explicații, una dintre ele este, că în primii ani din viață încă suntem captivați de lumea înconjurătoare, aflându-ne încă în procesul de explorare, când descoperim extrem de multe lucruri noi. Cum trec anii, intrăm în rutină și avem parte din ce în ce mai puține experiențe noi, de aceea zilele se contopesc și trec aproape neobservate.

Este normal să se întâmple asta, însă nu și obligatoriu. Depinde doar de noi dacă ne lăsăm duși de val, sau depunem efort să fim conștienți de lumea din jur, să fim capabili să explorăm și să descoperim lucruri noi zi de zi, ca astfel să ”încetinim timpul” (vă recomand o prezentare interesantă pe tema asta).

În ultimii 13 ani eu am fost absorbit de lumea tehnologiei, de lumea urbană, iar când – întâmplător – m-am apucat de grădinărit, am avut parte de senzații și experiențe, radical diferite față de cele cu care eram obișnuit până atunci. În retrospectivă, cred că m-a prins tocmai pentru că a fost o soluție perfectă pentru ieși din rutină și implicit pentru a încetini timpul, cel puțin în percepția mea, chiar dacă pe moment nu am realizat acest lucru.

Cu toate că mă bucur enorm de fiecare dată când văd că răsar semințele semănate sau o plantă începe să se dezvolte frumos, și în grădinărit am parte din ce în ce mai puține prime experiențe, dar natura este capabilă să-ți ofere mici surprize tot timpul. Asta dacă ești suficient de atent să le observi, bineînțeles. De ceva vreme tot adun poze cu aceste mici ciudățenii din grădină și cred că a sosit momentul să le împart și cu voi:

Am văzut deja miracole mărunte în grădina la BaLaura, însă aș fi curios voi ce miracole/ciudățenii ați observat în grădinile voastre? Aștept poveștile sau linkurile voastre în comentarii sau prin mail!

10 comments to Ciudațenii din grădină

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.