Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Să hrănim păsările din grădină în timpul iernii!

pasari-la-hranitor-in-gradina-iarna-5Enciclopedie completa ilustrata : Pasarile lumiiIarna nu este o perioadă dificilă doar pentru plantele de apartament, ci și pentru păsări. Pentru că totul este înghețat, păsările își găsesc de mâncare din ce în ce mai greu, de aceea, un hrănitor umplut cu semințe sau o bucată de slănină poate fi un ajutor de neprețuit pentru ele. Este bine de știut că din asta beneficiază și grădinarul, pentru că astfel grădina lui este inclusă în ruta zilnică a păsărilor, care se vor întoarce și în primăvară, când în loc de semințe se vor hrăni cu dăunătorii din grădină. Problemele cele mai mari din grădinile mici sunt bolile și dăunătorii, mai ales la pomii fructiferi, așa că un ajutor suplimentar este mai mult decât binevenit.

Anul trecut am făcut un hrănitor pentru păsări, dar pentru că l-am amplasat într-un loc prea agitat nu am prea văzut păsări în jurul lui. Spre sfârșitul verii, l-am mutat într-un loc mai liniștit din grădină, iar acum pițigoii stau la coadă pentru a ajunge la el. M-am bucurat foarte mult când acum câteva zile am observat agitație în jurul hrănitorului pentru că deja îmi făceam griji că modelul meu nu este funcțional.

Este foarte important ca odată ce ați observat că păsările s-au obișnuit cu prezența hranei, să aveți grijă să completați semințele pe toată durata iernii, deoarece păsările se bazează pe acest lucru, iar neglijența noastră poate însemna pentru ele diferența dintre viață și moarte.

Dacă v-am convins să vă apucați de meșterit și nu vă place modelul ales de mine, aici puteți găsi unul diferit, un pic mai sofisticat dar și mai elegant decât al meu. Dacă nu vreți să vă complicați există și modele mai simple, care se pot face în doar câteva minute, ca acesta.

Să nu uităm de păsări iarna, căci ele ne vor răsplăti la primăvară pentru că am avut grijă de ele!

Spor la treabă!

19 comments to Să hrănim păsările din grădină în timpul iernii!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.