Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Papucul doamnei (Cypripedium calceolus)

cypripedium_calceolus_ziedai1Salutare tuturor :).

Zilele acestea am gasit, ratacite pe undeva (vb aceea, “puse bine” pentru a le gasi repede,cand ai nevoie ), cateva seminte de papucul doamnei (Cypripedium calceolus).

Floarea nu-mi este straina, in drumetiile mele prin muntii patriei mi-am dorit mult sa o intalnesc, dar n-a fost sa fie. Insa am ocazia sa o cultiv la mine in gradina/casa. Am citit pe internet despre inmultire prin seminte/butasire, dar as vrea sa va intreb pe voi, cititorii blogului Hobbygradina, daca aveti acesti “papucei” prin gradina/ghivece si ce informatii imi puteti oferi.

Multumesc.

(sursa foto)

6 comments to Papucul doamnei (Cypripedium calceolus)

 • […] Papucul doamnei (Cypripedium calceolus) Tue Nov 23, 2010 23:53 pm Salutare tuturor . Zilele acestea am gasit, ratacite pe undeva (vb aceea, “puse bine” pentru a le gasi repede,cand ai nevoie ), cateva seminte de papucul doamnei (Cypripedium calceolus). Floarea nu-mi este straina, in drumetiile mele prin muntii patriei mi-am dorit mult sa o intalnesc, dar n-a fost sa fie. Insa am ocazia sa Citeste […] […]

 • Am marit poza si am vazut cat e de frumoasa.Prinde-o tu in gradina,aduna seminte si ne dai si noua cite 4-5,acolo.In gradina nu am avut,asa ca nu pot sa-ti spun din experienta proprie,iar de pe net stii tu sa cauti.Dar din prima impresie cred ca este o floare de umbra.

 • Eu cumparasem niste ghivece acum foarte multi ani de la ExpoFlora din Herastrau in care era plantat Papucul Domanei. Nu arata ca cel din fotografie, era ceva mai micut insa mai pestrit. Maroul era mai pregnant. Stiu ca este o planta exotica – o orhidee mai precis care traieste si in Romania (nu este singura orhidee aclimatizata in Romania, mai este si Sangele Voinicului, care face parte din aceeasi familie). La mine s-a uscat in toamna si cei de la ExpoFlora la care m-am plans anul urmator au spus ca este o planta anuala. Mie mi s-a parut cam ciudat ca orhideele in casa nu se prea usuca.
  Mult succes!

  • armeria

   Multumesc,Adinuca 🙂

   Sunt multe specii de orhidee in flora spontana, pe unele chiar am bucuria de a le admira in fiecare primavara (stupinita, untul vacii, poroinic).
   S-ar parea ca Cypripedium calceolus, creste si in zone joase cat si in cele inalte, asa ca sper sa reusesc.

 • Constantin

  Eu am citit in cartea lui Balascuta,”Protectia plantelor de gradina,cu deosebire prin mijloace naturale”,Tipocart,Brasov,1993,ceva despre ‘condurul doamnei”,planta folosita pentru tratamente fitosanitare;cartea e imprumutata cuiva da cind o s-o recuperez,o sa caut sa vad despre ce e vorba.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.