Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Păianjeni, arahnofobie şi grădină

paianjen-3Nu mă consider o persoană rigidă, însă sunt câteva reguli în jurul casei la care ţin morţiş.

Una dintre ele este, că toate pisicile gri trebuie să aibă nume ruseşti (până acum am avut două: Boris, care a dispărut fără urmă şi Olga, din care au rămas nişte rămășițe, dar prefer să nu intru în detalii) şi că păianjenii cu personalitate trebuie să aibă nume proprii (nu neapărat rusești).

Un păianjen cu personalitate este cel care are dimensiuni şi încăpățânare remarcabilă, pe care îl găseşti tot timpul în acelaşi loc, stând nemişcat în centrul pânzei impecabile, pe care cu o zi înainte ai distrus-o meticulos. Ei, din ăștia cu personalitate am avut deja câţiva de-a lungul anilor, care de obicei s-au instalat într-unul din colțurile ferestrei de bucătărie (să ne vadă mai bine, zic eu).

De departe cel mai remarcabil până acum a fost Jack*, care s-a instalat fix lângă poartă pe ţeava de gaz, provocând câteva scene destul de haioase (cel puţin pentru noi), când oaspeţii noştri intrând pe poarta şi admirând împrejurimile s-au aflat față în față cu un păianjen gigant, pânza fiind fix la nivelul ochilor.

Oricum, ce am vrut să demonstrez este că o casă cu grădina este tratamentul perfect pentru agorafobia acută, dovada fiind colecția asta de fotografii, făcută de un fost arahnofob, deja mare prieten ai păianjenilor, adică subsemnatul.

Enjoy!

*numele păianjenilor din acest articol au fost schimbate pentru păstrarea anonimatului

15 comments to Păianjeni, arahnofobie şi grădină

 • starsgates

  Frumoase poze.:)
  Asta o spune o iubitoare de paianjeni.:)

 • […] Păianjeni, agorafobie şi grădină Fri Nov 19, 2010 20:18 pm Nu mă consider o persoană rigidă, însă sunt câteva reguli în jurul casei la care ţin morţiş. Una dintre ele este, că toate pisicile gri trebuie să aibă nume ruseşti (până acum am avut două: Boris, care a dispărut fără urmă şi Olga, din care au rămas nişte rămășițe, dar prefer să nu intru Citeste […] […]

 • Huni, spaima de Jack e arahnofobie, agorafobie e aia cu spatiile deschise (era sa zic ca din aia am eu, da’ verificand am constatat ca de fapt eu sufar de ocholofobie, adica am oroarea de aglomeratie)!

 • huni

  Mare dreptate ai ba_laura! Mersi pentru corectie!

 • huni

  @starsgates: Mersi starsgates! Iubitoare zici? Pana acolo mai am un pic 😉

 • victoria

  Si mie imi era groaza de paianjeni.Nici acum nu pot spune ca ii iubesc,dar m-am mai invatat cat de cat cu ei.Dar tot nu ii las sa isi faca panza prea mult

  • huni

   Cam asa sunt si eu, a trebuit sa ma invat cu ei. Initial sotia mea s-a cam impotrivit ideii mele de a-i lasa pe astia cu personalitate sa-si faca treaba :), dar acum s-a obisnuit si ea (cel putin cu cei care sunt pe afara)

 • da’ ratacita printre fobiile de tate felurile am uitat sa spun ce voiam sa spun 😀 : pozele sunt teribile!
  Mai ales aia cu Jack (spintecatorul?) sub clar de luna … iar aia cu gradinita de paianjeni e dovada clara ca stii sa-ti infrunti fobiile!

  • huni

   Ei, stii tu foarte bine ca nu prea ai de ales in curte sau in gradina, trebuie sa te obisnuiesti cu ei. Totusi iti dai sema ca nu am fost tocmai relaxat cand am facut poza respectiva. Stii sentimentul ala cand te uiti la un paianjen si ai imresia ca ai unul chiar pe tine….

 • Mihaela

  Ce paienjeni frumosi cresc la tine in ograda 🙂 !Ai mei din curte parca sunt mai urati, dar peste iarna si eu mai cresc cate unul cu …picioare luuungi si subtiiiri (tu vad ca n-ai din ala) in cate-un colt de casa, sub cada din baie am pastrat unul anul trecut , l-am ocrotit o vreme pana ce nu stiu in ce fel de conditii, a disparut .

 • Huni, cam scump tratamentul asta impotriva arahnofobiei, casa+gradina. Oricum, bine ca ti l-ai permis, cred ca a meritat! Eu aveam rau de masina pana mi-am luat carnet de conducere.Dupa aia, s-a dus ca prin farmec. Basca am mai invatat si cateva injuraturi ( nu ca n-as fi stiut destule din Colentina natala).

 • frumoase poze, huni! pana sa ne mutam imi placea sa fotografiez paienjeni, intre timp… sunt asa de multi ca ma multumesc sa-i admir doar.
  cu ramele si cu limacsii aveam eu mari probleme. cu ramele mi-a mai trecut. cu limacsii inca astept sa-mi treaca. nu mi-e teama, dar mi-e o scarba suprema.

 • Bleaaaahhhh!!! Mie mi-e si frica si scarba inca, cu toate ca traiesc la tara de ceva timp. Este adevarat ca atunci cand stateam la tara cu lunile eram tare mica si era normal. Fiu-meu insa se joaca cu ei. II este frica si lui dar de panze nu se paienjeni. Poate daca incep sa le dau si eu nume o sa ne mai imprietenim…

 • Cine stie cum putem sa scapam de panjeni din gradina

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.