Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Acum recoltăm mazărea semănată în august

pastai-mazarePoate vă amintiți că în august am semănat al doilea val de mazăre și fasole. La fasole de abia acum au început să se formeze păstăile și sunt șanse slabe să mai recoltăm ceva, însă mazărea s-a dezvoltat frumos și astfel am recoltat deja o dată dar sunt confident încrezător că nu a fost ultima, pentru că și în momentul de față este plină de flori și fructe în diferite stadii de dezvoltare.

Mă risc să zic că seria din august a fost chiar mai  productivă decât cea din mai, din mai multe motive. În primul rând, pentru că de data asta am ignorat recomandările de pe ambalaj și am pus boabele mult mai aproape una de cealaltă, la 2-3 cm în loc de 5, astfel am avut mult mai multe plante pe aceeași suprafață. Cred că i-au priit și temperaturile mai joase de sfârșit de vară, dar și ploile mai dese, pentru că s-a dezvoltat exact la fel ca și cele semănate primăvara, deși am udat mult mai rar.

Este prima oară când am avut succes cu semănarea de vară, dar o recomand oricui, pentru că este cea mai bună metodă de a folosi mai optim grădina, mai ales pentru cei care au o arie limitată la dispoziție.

Ultima dată când am mâncat mazăre crudă atât de proaspătă a fost acum mulți ani în urmă în grădina bunicilor, așa că amintirile din acele vremuri au transformat curățarea păstăilor într-o muncă neașteptat de plăcută.

Cum v-ați obișnuit deja, vă las cu fotografii, care sper că vor reuși să completeze cuvintele mele:

Mai multe fotografii pentru fanii de pe facebook, aici.

9 comments to Acum recoltăm mazărea semănată în august

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.