Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Mina lobata, floarea de steag spaniol

mina-lobata-7Îți place floarea din fotografia alăturată? Presupun că da, pe bună dreptate, pentru că Mina Lobata (Ipomoea lobata, Ipomoea versicolor, Quamoclit lobata) face niște flori splendide, albe spre bază, trecând prin galben și roz în roșu aprins la vârfuri, care amintesc la culoare de steagul spaniol, de unde provine și denumirea populară a plantei în mai multe limbi (poate mă ajutați cu denumirea populară în română).

Este o plantă anuală, care se înmulțește prin răsaduri semănate primăvara devreme, și se plantează afară în mai-iunie. Necesită un loc însorit, dar fiind o plantă cățărătoare, are nevoie și de un tutore sau suport pentru a crește. Înflorește spre sfârșitul verii și toamna.

Plăntuța primită de la un coleg, pe care am torturat-o câteva săptămâni lăsând-o în ghiveci, într-un final am pus-o lângă gardul de sârmă din grădină, iar după ce și-a tras sufletul, a început imediat să se cațăre pe acesta. Fiind vorba de un singur răsad, nu a acoperit o arie prea mare, însă chiar și așa, a devenit un punct de interes în grădină care îți captează privirea instant, mai ales acum, când și-a arătat adevărata frumusețe, începând să facă flori la greu.

Din păcate este o plantă anuală, astfel, pentru a avea un gard sau un balcon acoperit de ”lumânări aprinse” spre sfârșitul verii, trebuie să o replantăm an de an, însă eu cred că merită acest mic efort, mai ales dacă le punem într-un număr mai mare, astfel încât să acopere complet suprafața suportului.

Alături de iederă și via sălbatică este o plantă potrivită pentru acoperirea suprafețelor neatrăgătoare sau a gardurilor din grădină.

15 comments to Mina lobata, floarea de steag spaniol

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.