Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Puterea unui link

the_webAcum câteva zile, am primit un premiu de la baLaura de gradina, de care m-am bucurat foarte mult, mai ales pentru că zice așa: ”Este blog me inspira”, care presupun că înseamnă: acest blog mă inspiră (note to self: adăugare în CV la limbi vorbite: Spaniola începător nivel de conversație).

Faptul că sunt flatat este puțin spus, fiți atenți ce mai zice Laura despre mine: ”[…] pentru ca este dovada vie ca organizarea nu exclude umorul și sensibilitatea” :D. Îmi place să cred că am simțul umorului, deși aici pe blog uneori îmi este destul de dificil să sar peste barierele lingvistice. Legat de celelalte două, soția mea are o părere diferită…dar nu despre am vrut defapt să scriu.

Eu sunt începător în ceea ce privește online-ul și blogurile, învăț pe parcurs, cunosc însă un un lucru: puterea linkului. Un link este un vot de încredere pentru articolul spre care arată, un indiciul al conținutului de calitate, atât pentru motoarele de căutare cât și pentru oameni. Se știe, că motoarele de căutare urmăresc oamenii, adică paginile la care se comentează, paginile care sunt ”linkuite” (mă refer aici bineînțeles la linkuri, care își au locul în contextul respectiv) sunt avantajate. Linkurile sunt forța care ține împreună universul virtual al internetului, sunt echivalentul benzii adezive din viața reală.

Îndrăznesc să spun, că sunt la curent, în ceea ce privește blogurile grădinărești de la noi. Am în reader aproximativ 40 de bloguri, care au cât de cât de-a face cu grădinăritul, dintre care sunt maxim 10-12 care sunt active (minim 1 post/săptămână). Știind că Zelist indexează aproape 60000 bloguri, din care active zece mii, putem spune că sunt foarte puține bloguri despre grădinărit.

Probabil deja vă întrebați, pe unde vreau să ajung cu toate aceste date, care nu prea vă interesează, așa-i? Ei bine am povestit toate astea, ca să nu credeți că sunt arogant când nu dau mai departe premiile primite. Nu pentru că nu le apreciez, sau că nu aș avea cui, ci pentru că prefer să-mi exprim altfel aprecierea. Dacă văd ceva ce îmi place, prefer să dau un link direct în contextul articolelor de aici, pentru că dacă noi, pasionații de grădinărit nu punem linkuri spre articolele celor puțini, care mai scriu despre asta atunci cine? Grădinăritul este un domeniu vast, însă de multe ori scriem despre lucruri similare, iar un link spre articolul colegului  își găsește oricând loc în articolele mele și știu, că numai așa putem crește suficient, încât să ajungem în vizorul celor interesați de grădinărit.

În încheiere mai vreau să zic doar atât: cred că Victoria are o grădină de invidiat, Andra scrie pur și simplu minunat despre grădinărit, iar în grAdinuca lui Adina găsiți cei mai draguți pisoiași. Nu în ultimul rând, vreau să transmit un gând bun Daianei într-un moment extrem de dificil pentru familia ei.

Așadar, dragii mei grădinari, bloggeri, bloggeri-grădinari, cititori, comentatori și căutători să ne unim forțele, pentru ca grădinăritul să primească în fârșit expunerea pe care o merită în online-ul românesc!

13 comments to Puterea unui link

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.