Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Vișine, perle roșii din grădină

visine culeseVișinul relativ tânăr din grădină a fost singurul, alături de căpșuni care ne-a bucurat cu fructe din primul an după ce ne-am mutat la casă. Între timp am pus și eu un accent mai mare pe îngrijirea lor corespunzătoare. Poate sunt subiectiv, dar am impresia că anul acesta vișinul a făcut fructe mai mari și mai aromate decât anul trecut.

Acum este perioada când se culeg vișinele, care spre deosebire de cireșe — care se strică foarte repede dacă sunt lăsate prea mult pe pom — lasă o libertate mai mare grădinarului în alegerea momentului recoltării. Eu tocmai zilele trecute am cules o parte din ele, dimineața, înainte de a mă duce la lucru. Totul era perfect, nu era nici prea frig nici prea cald, soarele nu bătea prea puternic, doar te mângâia ușor, strecurându-se din când în când printre frunze. Eram numai eu și câinele meu loial, care avea grijă ca nici fructele scăpate pe jos să nu se risipească, consumându-le cu poftă. Sus, în mijlocul coroanei, chiar dacă stăteam pe vârful scării, eram în siguranță, înconjurat de ramuri. Mă simțeam foarte-foarte aproape de natură, dar mai ales de vișinul meu drag și nici nu îmi amintesc când am fost atât de relaxat. Adică știu, dar degustările de sfânta pălincă de prune cu socrul, nu se pun.

prajitura cu visineAm fost copleșit de amintirile din copilărie, când agățam vișine pe urechi pe post de cercei și ne întreceam cine are mai multe…asta acuma sunând foarte gay dar la vreme respectivă viața nu era așa de complicată :).

Dar să revenim…vișinele la fel ca și cireșele se culeg cu coada cu tot, asta fiind benefic pomului, dar și fructele se păstrează proaspete mai mult în felul acesta. Într-o jumătate de oră, am cules cam 3-4 kg de vișine, din care o parte a fost folosită pentru prăjitura din poză, a cărei rețeta o vom afla doar când și soția mea își va face un blog, deci cel mai probabil niciodată. Din restul facem compot, vișinată…și mai vedem noi ce.

O săptămână frumoasă!

6 comments to Vișine, perle roșii din grădină

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.