Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Crin de grădină

crin infloritCrinul de grădină simbolizează virtutea, puritatea și este o floare destul de des întâlnită în grădinile mici de lângă casă. Cele mai răspândite sunt cele albe și portocalii. Fac flori minunate care înfloresc chiar în această perioadă a anului (iunie), iar parfumul lor este irezistibil și foarte puternic, care contribuie la atmosfera tipică a serilor de vară.

Cum plantăm crinii?

Crinul este o floare perenă, bulbii de obicei se plantează toamna sau primăvara. Adâncimea de plantare este de 3 ori înălțimea bulbului, dar în orice caz este recomandat un strat de minim 2 cm deasupra bulbilor. Înainte de plantare pământul trebuie săpat adânc, eventual îngrășat cu compost.

Preferă un loc însorit însă ferit de curent sau vânt puternic, deoarece înălțimea florile poate ajunge chiar și la 150 cm.

lilioceris_merdigera_gandacul_rosu_al_cepei_Contrar opiniei generale cultivarea crinului este relativ ușoară, fără a fi nevoie de îngrijiri speciale. Este important drenajul corespunzător, eventual se poate pune un strat de nisip sub bulbi pentru asigurarea acestuia. Cel mai răspândit dăunător al crinului este gândacul roşu al cepei (Lilioceris merdigera) de 6-7mm, care consumă frunzele şi inflorescențele plantei.

Înmulțirea crinului

Crinii de regulă se înmulțesc prin despărțirea bulbilor, dar se poate face și prin bulbili aerieni crescuți la baza frunzelor sau prin butășire. Despărțirea bulbilor se face după ce aceștia sunt scoși toamna din pământ. Dacă plantăm primăvara bulbii trebuie ținuți la o temperatură de 6-8 grade timp de 6 săptămâni.

Noi am replantat crinii primăvara trecută, când nu era chiar momentul ideal, din cauza asta, cele transplantate nu au înflorit anul trecut, dar au revenit în forță anul acesta. În fiecare iunie grădina este decorată de crini minunați, așa că eu zic să ne bucurăm de ei, dacă nu altfel, prin fotografiile de mai jos:

16 comments to Crin de grădină

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.