Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Garoafe turceşti (Dianthus barbatus)

garoafa_turceascaGarofițele turcești sunt niște flori nepretențioase, care pot fi cultivate în orice tip de sol (spre deosebire de ce sugerează numele sunt defapt garoafe fără fiţe ;)). Trebuie plantate în locuri însorite, dar trebuie să știm că ele fac flori doar în anul al doilea după plantare, în iunie-iulie. Pot fi semănate direct în mai-iunie la distanțe de 5-10 cm, adâncimea de semănare fiind 3 cm, dar se pot obține și din răsaduri, care se plantează în locul lor permanent toamna, în septembrie-octombrie. Înălțimea plantelor este de 25-30 cm care fac flori mici, bicolore, cu margini dințate de culori diferite: alb, roșu, roz sau violet.

Garofițele turcești (Sweet William) trebuie plantate doar o dată, deoarece ele reapar singure din semințele căzute, dacă nu sunt deranjate. În grădina noastră de flori le-am plantat acum 2-3 ani, dar de atunci în fiecare an ne bucurăm de frumusețea și de parfumul lor.

Imaginea oferită de garoafele turcești este o adevărată avalanșă de culori, la care piesa următoare, de care eram obsedat acum un an și ceva, se potrivește de minune:

Iată și câteva imagini cu garofițele noastre turcești, vizionare și audiție plăcută!

10 comments to Garoafe turceşti (Dianthus barbatus)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.