Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

O după amiază obișnuită

mina_lobataIeri am primit o plantă nouă de la un coleg, țăran intelectual, ca și subsemnatul(mă rog…eu mai mult țăran decât intelectual): o mina lobata. Ajungând acasă cu mintea stoarsă, după ce m-am holbat 10 minute la pereți, m-am gândit că ar fi bine să plantez noua planta undeva în grădină, ea fiind una cățărătoare.

Ei bine, în timp ce căutam locul perfect pentru ea, am observat că a cam crescut iarba și m-am hotărât rapid, ca înainte de toate să tund gazonul, cine știe dacă voi avea timp mâine.

Cu 30 de minute mai târziu, trecând cu mașina lângă parcela de căpșuni văd că s-au mai copt destule de când am cules ultima dată, iar toată lumea știe că nu-i bine să lași căpșunii prea mult, că se strică. Am pus la loc mașina de tuns gazonul și am cules căpșunile (mi-a trecut prin cap că ar fi bine să tai și stolonii noi, dar nu le poți face pe toate deodată nu-i așa?).

capsuniCum am dus recolta în casă am observat, că am uitat să tund gazonul proaspăt semănat din față așa că am scos iară mașina și am pornit s-o duc în față. Bineînțeles că m-am enervat și de această dată pentru că s-a agățat din nou de ștergătorul metalic de picioare, plasat fix în mijlocul curții. Asta a fost ultima picătură, m-am decis să-l mut folosind strategic târnăcopul pentru a-l mișca din loc așa de plin era cu noroi…acum cum să-l pun la loc așa?

După ce am curățat ștergătorul gigant am tuns frumos și iarba din fața și m-am pus jos sub prunul bătrân cu o bere în mână să admir un pic covorul verde din grădină. Fix când a început să se întunece apare și soția:

– No, unde ai plantat lobata?

– Păi știi…nu am apucat s-o plantez încă…

– Dar ce ai făcut toată după amiaza în grădină!?

– Știi tu, una-alta…


17 comments to O după amiază obișnuită

 • armeria

  Buna dimineata,Huni!
  N-ai avut timp sa plantezi lobata,hm?
  :)puteai sa renunti la bere :”>

 • haha,pai ce e mai frumos decat sa iti admiri munca?! La bere nu ma bag ca nu imi place 🙂 Dar iti poate spune sotul meu cum e sa bei o bere rece dupa cateva ore de munca in gradina :)))

 • starsgates

  Nu uita de păntuţăăă!!!!
  În rest ai dreptate, ai meritat odihna.;)

 • Ha!ha! Si mie mi se intampla sa vreau sa fac ceva si sa ma apuc de altceva, ca in final sa fac cu totul altceva. Stii cum se spune, te duci la piata dupa mere si vii cu branza! Curtea aia e toata a ta??

  • huni

   De obicei mie asa mi se intampla…chiar daca ma duc numai sa vad ce a mai crescut de dimineata…tot imi gasesc ceva de facut. Pe partea stanga se vede gardul, iar pe partea dreapta solarul este al vecinului deja.

 • Denes Istvan

  Dupa ce “taranul intelectual” se chinuie sa-ti creasca planta, tu mai bine bei o bere rece in loc sa o plantezi? Nu-i frumos din partea ta 🙂

 • imi place tot: gradina,iarba tunsa, capsunii si cainele!
  imi mai place si faptul ca, a nu stiu cata oara, imi confirmi ca nu sunt singura care…
  in cazul de fata nu sunt singura care porneste sa faca ceva si ajunge in cu totul si cu totul alt loc 😀
  eu, cea care la slujba trebuie sa fie foarte organizata, cea care traieste profesional din ordonarea si sistematizarea dezordinii altora, ajung sa ma intreb mereu in gradina mea “cum pot fi atat de dezorganizata?”.
  nu mai putin adevarat e ca intrebarea e mai mult retorica, am convenit eu cu mine insami ca nu e cazul sa elimin aceasta stare de fapt, ba mai mult, cu o nerusinare demna de cauze mai bine, ma bucur de ea ca de un lux.
  ceea ce-ti doresc si tie!

  • huni

   Mersi ba_laura!
   Eu mi-am dat seama demult ca gradina este un loc de refugiu, unde am libertatea de a fi dezordonat, sa muncesc pe rupte, sa-mi pierd vremea cu maruntisuri sau sa nu fac absolut nimc, ci doar sa ma minunez de natura si de rezultatele palpabile si reale ale muncii noastre. Poate fi considerat un privilegiu (ma rog, cotizam bine in fiecare luna pentru asta dar sa nu ne pierdem in detalii ;)) si trebuie tratat ca atare, cum foarte bine ai precizat si tu!

 • 13angi

  Asa se intampla cand intri in gradina…:))vezi una,mananci alta,tunzi una sapi alta si chiar de nu ai facut ce ti-ai promis poti sa te relaxezi la umbra unui prun…

 • Mira

  Da,da,mergi in gradina cu-o cescuta cu cafea,c-un pahar de… carbogazoasa sau,fie,cu-o berica iar la-ntoarcere constati ca nici nu mai stii unde-ai lasat “recipientul” al carui continut l-ai consumat doar partial 😉 Deh,cand iti contabilizezi “neajunsurile” informative ,iti inventariezi “ratarile” dandu-le numar crt.,meditand la (im)posibila lor revigorare parca-i de preferat s-admiri covorul (rustic)din gradina chiar si cu doua beriuci – iar daca-s si negre 😀 😀 😀 …asa de ciuda ca nu iese totul cum vrei…si cand mai depinzi si de altii…”le dai in trasnet toate”! Ca norocul ca nu-mi place defel.
  Saptamana cu spor,in toate!

 • matei

  Deci m-a imbolnavit gazonul tau 🙂 simt o oarecare invidie 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.