Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Batoane de îngrăsământ pentru flori

batoane_de_ingrasamantAi multe flori şi te-ai săturat de programul săptămânal de fertilizare al acestora? Te înţeleg perfect, pentru că şi eu sunt exact în aceeaşi situaţie. Când am povestit despre îngrășămintele pentru plante am amintit de aşa numitele batoane, care înfripte în pământul din ghivece au efect îndelungat, chiar şi până la două luni.

Eu din fire detest orice acţiune repetitivă, mai ales când ştiu că există soluţii şi mai simple, aşa că am vrut neapărat să încerc aceste batoane “magice”. O cutie care conţine 30 de bucăţi se găseşte în comerţ la aproximativ 8-9 RON, deci îngrăşământul lichid concentrat este mult mai economic din acest punct de vedere.

Batoanele se pun cam la jumătatea distanţei dintre baza plantei şi marginea ghiveciului, deoarece dacă se pune prea aproape de baza plantei poate arde rădăcinile acesteia. În legătură cu numărul batoanelor/ghiveci citiţi instrucţiunile de pe ambalaj, pentru că variază în funcţie de tipul îngrășământului şi de diametrul ghivecelor (asta dacă reuşiţi să dezlipiţi autocolantul cu traducerea, de pe care lipseşte partea cu dozarea şi bineînţeles este lipit fix pe tabelul conținând datele respective).

Am pus batoanele în ghivecele de petunii din curte, pentru că ele sunt florile care necesită udări abundente, şi fertilizare intensivă pentru că înfloresc în continuu. În cele 1-2 săptămâni de când le folosesc nu am observat nicio schimbare la ele şi sper că aşa va rămâne şi în continuare, însemnând că batoanele îşi fac treaba. Când trebuie să fertilizez, deja simt diferenţa, fiind nevoie de câţiva litri mai puţină soluţie.

În concluzie, deocamdată sunt mulţumit dar dacă apar probleme mai revin pe această temă.

O săptămână frumoasă şi spor la grădinărit!

8 comments to Batoane de îngrăsământ pentru flori

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.