Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Covor de flori: Shibazakura

În Japonia, înflorirea cireșilor este o mare sărbătoare și o importantă atracție turistică. Nu toată lumea știe (cel puțin eu nu am știut), că mai este o înflorire, la fel de spectaculoasă în această perioadă, înflorirea câmpurilor de Phlox subulata, numită Shibazakura.

Tocmai ieri am primit niște fotografii de la un foarte bun prieten de-al meu, care s-a reîntors recent în Japonia și nu m-am putut abține să nu le postez aici. N-o mai lungesc, că mai mult de atât, nu știu nici eu despre acest fenomen, las pozele să vorbească în locul meu…

7 comments to Covor de flori: Shibazakura

 • vonheizer

  Shibazakura, Shiba-Sakura sau Pink Moss – Sărbătoarea covorului roz!

  Dacă aţi pierdut Sakura Hanami, Sărbătoarea Florii de Cireş, la începutul primăverii, în Tokyo sau Kanto, nu vă întristaţi! Încă mai sunt multe minunăţii pe care Japonia ni le poate arăta.

  Plox subulata, plantă perenă, recomandată pentru stâncării sau acoperirea solului, înfloreşte primăvara (aprilie-mai) roz închis, roz deschis, violet, alb şi mai nou, în urma unor selecţii ameliorative, chiar roşii!

  În Japonia există o adevărată sărbătoare dedicată acestei flori care acoperă solul ca un covor colorat peste o lună de zile. Locaţiile unde se fac adevărate lucrări de artă prin combinarea colorată a diferitelor soiuri sunt: Saporo, Hitsujiyama Koen (Chichibu, Saitama), prefectura Yamanashi .

  În timpul Festivalului Covorului Roz, din 25 Aprilie până în 31 Mai, din staţia Shinjuku, din Tokyo, merge zilnic un autobuz către parc. Dacă alegeţi trenul, durează cam 90 minute din staţia Seibu Ikebukuro până la staţia Yokoze cu trenul expres Tokkyu, linia Seibu Ikebukuro. Trenurile mai ieftine fac cam 2 ore. Sunt şi alte staţii în apropiere: Seibu Chichibu cu linia Seibu Chichibu şi staţiile Ohanabatake şi Chichibu, cu linia Chichibu Railways. Dacă vă aflaţi în zona lacului Kawaguchi, puteţi lua, de asemenea, un autobuz către parc.

  Covorul roz este numit Shibazakura de către vorbitorii de limbă engleză sau Shiba-Sakura în Japoneză, ceea ce englezii ar traduce “pajiştea cu flori de cireş”, pentru că această specie de brumărele acoperă solul ca un gazon cu flori albe şi roz, ca şi ninsorile cireşilor înfloriţi. Suprafeţele astfel înflorite se ridică până la 16500 mp.
  Hitsujiyama Park
  deschis: 8:00 la 17:00
  Bilet de intrare în Hitsujiyama Park : JPY 300 (300 yeni japonezi)
  Fuji Shibazakura (moss phlox) Festival

  Peste 700.000 de brumărele sunt cultivate pe aproape 4 hectare într-un câmp vast, denivelat, la poalele muntelui Fuji, oferind o privelişte de o splendoare aparte, ca un covor roz strălucitor, acoperind pământul. În căsuţe special amenajate, vizitatorii pot gusta specialităţi locale sau pot cumpăra suveniruri. În 2010 sărbătoarea a început în 17 Aprilie şi va ţine până la sfârşitul lunii Mai, în funcţie de durata înfloririi plantelor şi condiţiile climatice.

  Mai multe informaţii puteţi afla de aici:

  http://www.shibazakura.jp

 • vonheizer

  Huni,

  mi-ai făcut o surpriză deosebită cu aceste fotografii. Permite-mi să le arăt şi prietenilor mei de pe AsiaCinefil. O zi minunată! Ella

 • starsgates

  Ce pot să spun decât că am rămas cu gura căscată. N-am văzut în viaţa mea aşa o frumuseţe!

  • huni

   Asa am fost si eu, cu gura cascata am ramas, de aceea m-am si decis sa postez pozele. Este un fenomen foarte simplu, dar extrem de spectaculos.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.