Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Răsaduri petunii: repicare

rasad repicat2La data de 03.16 am semănat petuniile, care în prima perioadă nu s-au mişcat deloc, au răsărit foarte târziu, dar după asta s-au dezvoltat frumos (cel puţin cele curgătoare, care au răsărit). Astfel, la aproximativ o lună după semănare pe data de 04.22 a sosit timpul pentru repicarea lor. Deja am rutină în acest procedeu, am folosit pahare de plastic de unică folosinţă, pe care le-am găurit cu un cui încălzit. După aceea le-am umplut cu pământ pentru flori şi am plantat în ele petuniile cam cu 1 cm mai adânc decât adâncimea la care au stat mai înainte.

Legat de pahare, am observat că cele transparente sunt mai practice, pentru că se vede dacă pământul dedesubt este umed, deci observi mult mai uşor când trebuie udate.

Iată şi imaginile despre această operaţiune, care a durat mai puţin decât curăţarea bucătăriei după terminarea ei:

Nu că aş avea dubii, legat de succesul acestui experiment, dar ca să nu trebuiască să aşteptăm încă o lună pentru a avea flori în faţa uşii am cumpărat câteva ghivece de petunii curgătoare suberbe, gata înflorite. Cele repicate acum vor fi generaţia a doua :).

petunie-curgatoare-rosie petunii-curgatoare

Ce ziceţi, pentru stimularea ramificației, ar trebui cumva să ciupesc vârful răsadurilor după ce mai cresc un pic? Cele cumpărate, au ramificațiile fix la bază, aproape de nivelul pământului…

6 comments to Răsaduri petunii: repicare

 • ALEXIA

  Da,cred ca e obligatoriu ciupitul pentru ca stimuleaza si inflorirea si ramificatia.

  • huni

   Bine ai venit Alexia!
   Ma bucur ca te-ai decis sa comentezi ;). Si eu asa ma gandeam, ca trebuie ciupit insa nu stiu cand…Deja se pot vedea niste frunze minuscule la baza frunzelor de jos, care presupun ca vor fi ramificatiile, insa mi-e frica ca nu cumva sa ciupesc varful prea devreme si sa fac mai mult rau decat bine. Tu ai facut asa ceva? Daca da, cam ce lungime au avut rasadurile?

 • Mariana Beno

  Experienta mea cu petuniile=Un esec total pana anul trecut! Sunt stresata!
  Ani de zile, am cumparat si ingrijit ghivece cu petunii curgatoare superbe pana prin iulie, cand petuniile aveau frunzele de la baza uscate, ramuri lungi, cateva flori ; in timp ce petuniile din curtea mamei, rasareau peste tot, fara sa fie plantate de cineva, aveau tulpini de 70-80cm inaltime, majoritatea neramificate, cu cate 3-4 flori de culoare alba- rozulie si cu frunze verzi pana la baza.
  Anul trecut, colega mea se plangea ca puii de gaina i-au ciugulit petuniile cumparate, tot prin iulie.
  In timp ce petuniile mele erau bune de aruncat, cele din curtea mamei erau ramificate si in floare -pana a dat inghetul. iar cele ale colegei au inflorit a doua oara.Asa ca, in iulie 2011, am tuns petuniile mele la 1/3 din lungime si am inradacinat butasi. Inca nu va pot spune daca functioneaza. Va pot spune doar ca petuniile ma streseaza in continuare…

 • Angi

  Hei! Spuneti-mi si mie ,va rog,cum faceti cu semintele si butasii de petunii.Cind, la ce temperatura si unde le pastrati.Am tot cautat si nu am gasit.Multumesc

 • ana maria

  Va rog spuneti-mi si mie cum sa le ciupesc? Sau facet o poza pt cei ca mine care habar n-au de ingrijirea lor! E primul an in care am pus si eu petunii!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.