Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Tavă pentru ghivecele suspendate

prindere tava ghiveci suspendatUnul dintre cele mai mari mistere grădinăristice, pentru mine este  tipul ghivecelor suspendate în care se pot cumpăra florile curgătoare. Mă refer aici la lipsa tavei, lucru pe care sunt convins că l-aţi observat şi voi. Eu aş plăti diferenţa de 2-3 lei pentru o floare în ghiveci normal cu tavă, dar de cele mai multe ori nu am de ales.

Acest lucru nu ar fi o problemă prea mare, dar din păcate nu există nici posibilitatea de a le cumpăra ulterior, pentru că ghivecele respective nu au suport pentru prinderea lor. Eu consider că tava este destul de importantă, în primul rând pentru că nu-ţi picură apa pe cap din ghiveciul suspendat, iar în al doilea rând pentru că apa adunată în aceasta este o rezervă importantă pentru florile de exterior, mai ales dacă sunt la un loc însorit.

După multe zile de cugetări şi nopţi nedormite, am reuşit să găsesc o soluţie destul de simplă pentru problema prezentată anterior. Avem nevoie de o tavă de diametru corespunzător, iar pentru a o prinde folosim un sistem format din trei elastice pentru borcan, legate, cum se vede şi pe poze.

Când rezolv asemenea probleme importante şi extrem de complexe îmi dau seama de fiecare dată, că nu degeaba am făcut cinci ani de facultate :D!

Dacă aveţi soluţii sau idei mai bune, le aştept în comentarii!

15 comments to Tavă pentru ghivecele suspendate

 • in cateva zile,din cauza caldurii se vor topi si rupe elasticele.Mai bine ai face asta cu sfoara.

 • Mihaela

  Solutia mea:apa mai putina florilor suspendate, astfel incat sa nu ajunga pe jos. La mine cam tot ce puneam florilor suspendate, ele consumau , cu exceptia unui ghiveci cu probleme, in care floarea oricum nu a evoluat prea bine anul trecut.
  De la el tot curgea, dar curgea in balcon, pe gresie , si eu oricum stergeam cu mopul la cateva zile .

 • Maryanne

  buna ideea,o sa fac si eu la fel.

 • 13angi

  Eu cumpar ghivece cu farfurioare:),dar am mai invatat ceva:).

 • vonheizer

  Rafie sau nailon de trimmer 🙂 cred ca e mai bun decat elasticul.

 • Maryanne

  Daca rezista o vara e suficient.Vara viitoare alte elastice.

 • MIRA

  Mi se pare o idee practica si in mod sigur va rezista o vara…Eu inca nu am achizitzionat nici unul de teama capriciilor vremii.Spatziul de sub strasina,expus excesiv soarelui de dupa amiaza, nu-mi permite decat alinierea a sase vase cat de cat protejate de dispunerea vitzei de vie.Nu cred ca mi-am pus problema de care esti preocupat dat fiind faptul ca,obisnuiam sa le ud seara tarziu si sa le las pana dimineatza jos pe trotuar.Desigur ca mi-ar placea diferite tipuri de plante curgatoare cu flori pentru ca pana-n prezent m-am bucurat doar de petunii,muscate si lobelii.Prea banale?! Apropo’,”agatzatoarea” din imagine,ce este?

  • huni

   Este petunie curgatoare, dar de atunci are deja doua surioare, una galbena si una rosie, tot petunii curgatoare :D. Eu nu consider florile enumerate de tine prea banale. Pentru mine este important sa fie frumoase si nepretentioase si…cam atat 🙂

 • MIRA

  Am marit imaginea si doar frunza am recunoscut-o.Cu sigurantza ca exista o sumedenie de specii doar ca pe aci nu am intalnit decat cele simple.Ai reusit sa butasesti petunia curgatoare? Am intzeles ca pentru prima data incerci sa obtzi rasad si acela de petunie necurgatoare?!Am incercat si eu de anul trecut si cum stii despre norocul incepatorului,…am fost relativ multzumita.Anul acesta sunt inca in asteptare.De abia am reusit sa repic cateva dar daca om fi sanatosi ma incumet sa-ncerc si-o butasire;bineinteles va trebui sa ma informez!

  • huni

   Da, asa este acum am facut pentru prima data rasaduri de petunii. Am inteles ca butasirea este mult mai practica, si eu vreau s-o incerc. Vezi, ca daca ne ies toate experimentele nu vom mai avea ce face cu atatea flori 😀

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.