Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

La cumpărături

bulbi de sparaxis si diverse seminteCum bine știți trebuie să plantez câțiva pomi fructiferi în grădină, de aceea, am făcut o scurtă plimbare în magazinele de specialitate, să vedem oferta. Pomi pe placul nostru nu am găsit, dar cum se întâmplă de fiecare dată, nu am plecat cu mâinile goale, pentru că nu ne-am putut abține când am văzut combinația superbă de culori la acest sparaxis din poză.

Bineînțeles am mai luat câteva semințe de flori anuale, singura întrebare rămasă este unde le vom planta, dar cred că vom găsi un loc…totdeauna mai găsim loc pentru flori sau arbuști în grădină, știți voi foarte bine cum este, nu?

Eram convins că nu mai am loc, dar când am văzut un butaș de Nero, brusc mi-am amintit că de fapt mai încape unul în rândul de vie :D. Nero este un soi negru de masă, nepretențios, rezistentă la boli și la ger, deci tocmai potrivit pentru cultivarea în grădinile mici și mijlocii de lângă casă. Tocmai acum am văzut, scriind acest articol, că după ce am stat minute în șir până ce m-am hotărât să iau Nero și nu Moldova ia ghiciți pe care dintre butași l-am adus acasă? Bineînțeles Moldova, deci încă un drum să-l schimb…grrrr.

butas trandafir rumba parfumatÎn aceste condiții bineînțeles nu s-a pus problema dacă luăm sau nu butașul de trandafir ales de soția mea. Pentru a păstra pacea în familie am fost de acord, dar chiar nu știu unde mai avem loc pentru trandafiri.

Ca să trecem totuși de pragul de 50 lei a am mai luat niște semințe de roșii cherry pentru că vrem să le încercăm anul acesta. Nu știu voi cum faceți dar noi, până acum, rareori am reușit să trecem de standul de semințe, plante sau butași fără să luăm ceva de pe raft, și iată-ne din nou, am ieșit cu plasa plină, fără să luăm pentru ce am venit inițial, știind foarte bine că acasă avem zeci de plicuri de semințe, care așteaptă cu nerăbdare să fie plantate.

Încă un post din categoria: așa nu!

7 comments to La cumpărături

 • Mihaela

  Sa ne mai pui si poze din gradina, sa o reorganizam noi astfel incat sa mai incapa si unul-doi trandafiri. 🙂
  Si eu fac la fel cand intru la raionul cu flori…ori o floare, doua, ori ceva seminte sau bulbi si nu se poate sa nu iau.

 • Maryanne

  nu cred ca vreun pasionat de gradina ,iese cu mana goala din magazinele de specialitate in aceasta perioada.Asa mi se intampla si mie.Nu mai am loc dar tot am cumparat si primavara aceasta.De ce ai ales Moldova si nu Nero?din ce motiv?Trandafirul e superb.

  • huni

   Am ales Nero deoarece zicea pe eticheta ca este rezistent la ger, și la boli (mana și fainare). M-am mai documentat dupa aceea si intr-adevar asa este. Dar ceea-ce n-am scris in articol este ca pana ce m-am dus inapoi deja nu mai aveau Nero deloc, asa ca am returnat si Moldova. Deci rectific pe aceasta cale: tot ce se zice in articol despre plantarea vitei de vie, nu mai este valabil 🙂

 • Maryanne

  Am si Nero si Moldova,pusi anul trecut.Anul asta poate ma fericesc cu cate un strugure.

 • […] mai țineți minte trandafirul rumba cumpărat pe la mijlocul lui martie, care săracul, a stat câteva săptămâni în fundul cămării, până […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.