Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Organisme modificate genetic

timpu-vostru-s-a-scursAcum câteva zile am văzut o știre interesantă la televizor, care prezenta cearta între specialiști și ecologiști pe tema organismelor modificate genetic. Ecologiștii bineînțeles susțin cât de toxice sunt aceste legume modificate, iar Academia de Științe Agricole susține că nu au efecte negative. Eu personal trebuie să recunosc că nu știu cine are dreptate și sunt convins că nici ei nu știu sigur, pentru că nu văd de unde ar ști, fără să facă experimente pe termen lung (poate startul experimentelor este autorizarea de către UE a câtorva OMG-uri noi).

Cum am zis, nu am cunoștințele necesare pentru a decide dacă sunt toxice sau nu, știu însă, că în lumea noastră există un echilibru, iar acest echilibru este constant, ceea ce înseamnă, că după fiecare acțiune se restabilește automat, acest fenomen fiind cunoscut ca efect secundar. Ceea ce nu consumă dăunătorii din cartoful modificat consumă de altundeva…cel mai probabil din cel clasic, sau se reprofilează. Nu trebuie să fii un geniu, ca să îți dai seama că suntem pe calea sigură spre un cerc vicios care în câțiva ani va rezulta în răspândirea rapidă a acestor legume modificate.

Este evident că se fac presiuni pentru legalizarea acestor legume modificate genetic: cu scopul de a minimaliza costurile de producție. Indiferent dacă sunt toxice sau nu, eu nu vreau să le mănânc doar ca marile producători și corporațiile să facă un profit mai mare, deoarece sunt cât se poate de mulțumit cu cele naturale.

Americanii au o vorbă: ”Money makes the world go round” și conform acesteia prea puțin contează ce vrem noi sau ce vreau eu…mă simt violat.

PS: dacă v-ați întrebat vreodată de ce este peștele Pangasius așa de ieftin, vă recomand să citiți acest articol! (via fulgerica)

5 comments to Organisme modificate genetic

  • vonheizer

    ati citit si comentariile, la articolul recomandat?

    daca nu ati avut rabdarea, va transcriu eu unul din ele, care, din punctul de vedere al specialistului, mi se pare relevant:

    #
    Roy Scheider Says:
    March 11th, 2010 at 11:31 pm

    How stupid are people?

    A blog posts a ridiculous story full of alarmist nonesense without any attribution and people who have posted above just believe it?

    Someone wrote it so it must be true?

    Why are people so stupid?

    This fish has been eaten by millions of people, if it made people sick I’m sure there would have been an epidemic of poisonings by now.

    Why dont people think, who wrote this article? What are their qualifications? Why did they write it? Who benefits?

    It relies on implicit racism to assume that because something comes from a developing country it must be poisonous/deadly/bad for you etc.

    If whoever wrote this rubbish wont publish their name, their qualifications, their sources, scientific research then its not worth believing at all.

    It has been written by European and Western fishing industry protectionists who want you to buy their more expensive fish rather than the cheaper imported product.

    Its a hoax people! Dont be so gullible!

    • huni

      Recunosc, ca nu am citit comentariile, insta stiu un lucru: primesti exact ce ai platit, nimic mai mult…si de multe ori chiar mai putin. Nu zic ca ar fi 100% adevarat ce se zice in articolul respectiv, internetul nu este sursa adevarului absolut stim cu totii, insa cateva chestii de acolo m-au pus pe ganduri…

  • vonheizer

    Asa s-a intamplat cu publicitatea asupra Bolii vacii nebune si oamenii au inceput sa manance numai carne de pui. Apoi a “aparut” gripa aviara si oamenii au inceput sa manance numai porc. Acum a “venit” gripa porcina si fiindca am inceput sa mancam peşte…trebuie sa nu mai mancam nici peşte, ca e hormonizat.
    Am citit cu atentie si articolul si am vazut si filmul/filmele referitoare la meterialul respectiv. Esenta materialului o reprezinta modul in care bietii oameni se straduiesc sa ne aduca pe masa acest peste PROASPAT, nu congelat. Americanii congeleaza cu azot, iar noi am mancat in perioada 1996-2003 pui importati din America valabili pana in 2022. Cine se uita bine inapoi, isi aminteste! In Europa se “poartă” congelarea clasică, lentă, cu frig, care costă mult mai mult decât cea cu azot. Totul este politică. Vă rog să studiaţi noul Codex alimentarius, dacă vreţi lectură horror.
    O zi cât mai uşoară şi însorită!

  • Maryanne

    e ingrozitor ce se intampla.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.