Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Grand Designs

Emisiunea din titlu, prezentată de Kevin McCloud este preferata mea, din toate timpurile. S-a difuzat o vreme pe Discovery Travel & Living, și a fost una dintre puținele emisiuni care m-au determinat să mai deschid televizorul.

Este o combinație perfectă între arhitectură, construcții și restaurări. Dacă vă restaurați/extindeți casa sau vreți să construiți, este o sursă bună de inspirație și soluții practice, pentru că, prezintă nu numai construcții noi dar și conversiile unor clădiri vechi (biserici, castele, fabrici etc.) în locuințe.

Mi se pare incredibil ce pot face oamenii pasionați și hotărâți (și nu în ultimul rând, cu bani) din niște clădiri lăsate în paragină, iar faptul că emisiunea prezintă în detaliu acest proces este, un bonus.

S-a ajuns deja la al 9-lea sezon și se pare că nu și-a pierdut deloc din popularitate. Ce-mi place în mod special este, că  prezintă atât proiecte cu bugete de milioane de lire, cât și proiecte cu bugete modeste, astfel putem vedea soluții extravagante, dar și soluții ingenioase și ieftine pentru aceleași probleme. Să nu credeți că personajele, care se apuc de aceste proiecte sunt toți oameni cu resurse financiare nelimitate ci din contră, de obicei singurul lucru ce îi deosebește, este viziunea și determinarea lor pentru realizarea unui vis.

Recent am făcut rost de toate cele 9 sezoane (plus câteva extra), așa că am de văzut mai mult de 150 episoade, o misiune perfectă pentru serile acestea înghețate. În episoadele pe care le-am văzut, au fost prezentate biserici și castele medievale transformate în case  moderne și funcționale, case făcute din anvelope uzate, case subterane și construcții care produc mai multă energie decât consumă (cea din imagine), dar sunt convins că încă n-am văzut nimic :).

Pentru mai multe informații puteți vizita pagina oficială, sau canalul channel4 pe youtube.

Care este emisiunea ta preferată?

(sursa imagine

11 comments to Grand Designs

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.