Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Cum putem savura mustul și iarna?

pahar_muststicle_sigilate_must_toamnaMai țineți minte, culegerea viei, și prepararea mustului? Chiar înainte de a-mi turna cea de-a doua cană de ceai (mda…experimentez cu tot felul de alternative pentru bere) tocmai mi-am amintit că mai avem câteva sticle de must într-un colț întunecat din cămară. Am devenit curios dacă s-au păstrat bine. Toamna am mai desfăcut câte o sticlă, atunci, în afară de două, care nu au fost sigilate bine, toate au fost în regulă. Am constatat bucuros că metoda experimentală de conservare pe care am folosit-o a funcționat, nu s-a repornit fermentația la nici una dintre sticlele care au fost sigilate bine. Deci, dacă vreți să savurați must în serile lungi de iarnă, puteți folosi cu încredere metoda prezentată de mine, sau metoda prezentată aici, amândouă sunt naturale, fără conservanți și cel mai important, ambele au fost testate cu succes.

Ok, m-am și întors la mustul meu, noroc!


9 comments to Cum putem savura mustul și iarna?

 • Eu am folosit metoda fierberii.L-am fiert la ceaun,pana nu a mai avut spuma deasupra.L-am pus fierbinte in sticle si l-am capsat,apoi l-am dus in beci.
  Intr-adevar delicios.

  • huni

   Da, și eu am văzut metoda la Elisa, tocmai de aceea m-am gândit să încerc metoda asta, căci dacă tot timpul mergi pe sigur nu mai înveți nimic nou ;). Am fost curios dacă funcționează pentru că am impresia, că dacă nu fierbem mustul conținutul de vitaminele și toate cele se păstrează mai bine (numai presupun, nu știu sigur). Și oricum, dacă nu-mi ieșea mai aveam metoda fierberii, ca plan B.

 • Asta asa este 🙂
  Si mie imi place sa experimentez.

 • […] This post was mentioned on Twitter by Iulia and Bartha Hunor, Bartha Hunor. Bartha Hunor said: Must, careva? http://bit.ly/cIq44A nou #peblog […]

 • Ai scris pe blog despre cum se planteaza vita de vie? Ma intereseaza si unde gasesc de cumparat in Cluj-Napoca.

  Multumesc!

 • La fel ca si vinul ,mustul cu cat este mai vechi este mai bun.
  Am conservat si prin metoda fierberii,mai am sticle de acum 5 ani,foarte bun.
  Acum 3 ani am avut foarte mult must ,mie imi place juma-juma,cu ceai sau vin,asa ca am conservat mai mult ,dar neavand sticle de ajuns, am pus in sticle pet ,in congelator,am o lada ,asa a ramas cu toate bunatatile ,cand il decongelez sta la rece foarte bine,dar daca il ti la cald in cateva zile devine o mica bomba,am patit-o saptamana trecuta ,am uitat de o sticla inceputa si mi-a dat de lucru in bucatarie.
  Anul asta daca vom avea ,am sa fac si metoda ta,asa fac eu bulionul de rosii/ardei/legume,daca cu ele nu am probleme de fermentare ,nici cu mustul nu trebuie.
  Succes in tot ceea ce faci!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.