Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Marea debarasare în Cluj (fail)

Ce trebuie știut despre mine este că nu am nicio problemă cu aruncarea lucrurilor învechite, dar am făcut o slăbiciune pentru electronice, de care ma dezlipesc destul de greu. Acest lucru se datorează cel mai probabil faptului, că acolo unde alții văd o imprimantă stricată, eu văd o grămadă de motorașe tocmai potrivite pentru realizarea unui hrănitor automat pentru acvariu, magnetofonul stricat în ochii mei este un amplificator funcțional, care ar fi tocmai potrivit în cazul în care mă decid să instalez un difuzor în capătul grădinii s.a.m.d, nu are sens să continuu că vă speriați :).

Mintea mea este plină de posibile proiecte absurde și mi-au trebuit ani buni ca să-mi dau seama că sunt șanse minime ca să am vreodată timpul și răbdarea necesare pentru a le realiza. Anul trecut, când am aflat de campania menționată în titlu, m-am hotărât să mă debarasez și eu de obsesiile mele și să scap de deșeurile electronice, problema era că întotdeauna am aflat a doua zi că ar fi trebuit să le scot în fața porții.

M-am bucurat enorm când am aflat că s-a reluat proiectul și m-am grăbit să scot de dimineață micuțul monitor IBM (CRT, 21 inch, 32 kg) să ajungă la reciclare. Fiind deja obișnuit cu buna organizare de la noi, să fie sigură treaba, am și sunat la primărie ca nu cumva să ”uite” de strada noastră, dar m-au asigurat că vor veni echipajele. Cred că ați ghicit deja ce s-a întâmplat, monitorul a stat frumos 2 zile în fața porții, după care a fost ridicat de cei de la salubritate, și a ajuns la groapa de gunoi. Am reușit însă să-mi explic știrea pe care am citit-o recent conform căreia față de decembrie s-au colectat mai puține deșeuri electronice, ce mi s-a părut ciudat, ținând cont de câte electrocasnice noi s-au vândut. Păi dacă se ridică numai din fiecare a doua stradă, restul ajungând la gunoi împreună cu deșeurile menajere, clar că mai puține DEEE-uri ajung la reciclat…

Oarecum legat de această temă vă recomand următorul filmuleț (luat de aici), aproximativ 20 de minute, dar dacă aveți timp merită urmărit. Este vorba despre americani, dar dacă credeți că nu este la fel de valabil și pentru noi vă înșelați amarnic!

3 comments to Marea debarasare în Cluj (fail)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.