Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Planuri pentru 2010

După retrospectiva din anul trecut, avem obligatoriu şi lista cu planurile pentru noul an, legate de casă şi grădină:

Să postez mai des aici

Desigur, aceasta dorinţă va fi mai dificil de îndeplinit, deoarece sunt puţine şanse să am mai mult timp disponibil, dar totul este o chestiune de gestionare a timpului liber şi mai mult focus. Sper, ca timpul necesar pentru crearea articolelor să mai scadă, deja am observat o oarecare îmbunătățire în acest sens şi cred că nu mai fac la fel de multe greşeli ca la început mă refer aici mai ales la cele gramaticale, dar în privinţa asta am găsit un ajutor neaşteptat, aşa că ştiu că de acum înainte va fi numai bine! Apropo aruncaţi o privire şi aici, veţi găsiţi chestii interesante!

Implementarea unei idei, pe blog

De când am început să mă ocup de grădinărit, mi-a venit o idee, este mai veche decât acest blog, care ştiu că va fi de folos multora, dar deocamdată nu vreau să divulg mai mult, urmăriți blogul și veți vedea.

O să umblu mai rar cu mașina

Pe bune, de data asta! Am avut câteva încercări eșuate, dar în 2010 voi reuși, categoric!

O să am mai mare grijă de grădina de legume, decât în 2009

Din păcate anul acesta am neglijat de multe ori grădina de legume, iar asta s-a şi văzut la recoltă. În primul rând trebuie să pun un accent mai mare la eliminarea buruienilor, care au fost cauza multor probleme pe care le-am avut, inclusiv infecțiile cu ciuperci. La fel, voi avea grijă să irig regulat legumele pentru că seceta a făcut daune semnificative, cu toate că am udat destul de des, aparent nu am fost destul de consecvent în această privinţă.

Replantarea căpșunilor

Această operațiune ar fi trebuit să o fac toamna asta, dar din cauza lipsei de timp nu am reuşit, iar dacă replantez primăvara ce vine, aproape sigur nu vom recolta căpşuni în 2010, dar trebuie să accept acest lucru, pentru rezultate pe termen mail lung. Am învăţat deja că grădinăritul necesită mult mai multă planificare şi răbdare decât mi-am imaginat.

Să fac un coşuleţ pentru pisică

Aici nu este prea mult de adăugat, săraca de ea este singura din gospodărie care nu are un adăpost permanent. Într-un final, am terminat şi cuşca pentru câine, am făcut un hrănitor pentru păsările din grădină, se cuvine ca şi harnicul nostru vânător de şoareci să primească un coșuleț.

Adăpost pentru păsări

Spre deosebire de hrănitor adăpostul sau colivia are rolul de oferi un loc de cuibat pentru păsări, care vor ţine curat grădina de dăunători (cel puţin asta ar fi planul).

Terminarea gardului în jurul grădinii

Ca punctul următor să fie realizabil trebuie să terminăm schimbarea gardului în jurul grădinii, un proiect început anul trecut, care va fi continuat şi pe partea dreaptă.

Câteva lucrări de demolare, renovare

Momentan curtea este compusă din 3 secţiuni: grădina din spate despre care deja aţi văzut destule poze, secţiunea de mijloc, teritoriul câinelui Milli, şi partea din faţă cu casa parcare etc. Problema este că nu putem savura priveliștea, din cauza gardului şi a anexelor din curtea de mijloc, deși grădina din spate a început să arate decent. Planul este să deschidem legătura vizuală cu grădina, prin demolarea anexelor şi schimbarea gardului.

Continuarea izolării casei

Nu v-am povestit încă, dar primăvara am izolat bucătăria, și suntem foarte mulțumiți de rezultatele. A fost un fel de experiment, să vedem ce înseamnă ca și volum de muncă, costuri, și dacă chiar dă rezultatele scontate.  Inițial  am vrut să fie un proiect diy (do it yourself), dar acum mă bucur că am apelat la meseriași, altfel cred că și acum lipeam plăcile de polistiren, iar aspectul final ar fi lăsat mult de dorit.

Bineînțeles sunt și multe alte planuri, dar cele enumerate mai sus au relevanță aici.

Tu ce planuri măreţe ai pentru anul 2010?

3 comments to Planuri pentru 2010

 • Mihaela

  Buna ideea aia cu mai multa grija pentru gradina. Si eu imi tot propun asta de cativa ani, inca n-am reusit…anul trecut la cules de rosii as fi avut nevoie intai de o coasa pentru buruieni- recolta insa, am avut, ele-rosiile nu s-au suparat . Dar intr-adevar, mai multa grija n=ar strica.
  Ma uitam la gradina ta si nu am vazut trandafirii. Au inflorit? Eu despre taiere de toamna nu am auzit, poate or exista si pareri in sensul asta, insa eu nu am aflta de ele.

  • huni

   Tot asa a fost si la noi, cel putin la rosii am a avut productie record, cu toate ca nu prea am avut grija de ele…din cate am observat cel mai important este sa ai rasaduri bune, cel mai bine e sa-i faci singur.
   Trandafiri nu am in gradina din spate, defapt am doi butasi pe care i-am pus toamna asta, dar majoritatea sunt in curtea din fata, si sunt cei care se vad pe pozele la articolele despre trandafiri: http://hobbygradina.ro/tag/trandafiri/

 • Mi-ar placea foarte mult sa vad poze intr-un articol asa ca un articol numai despre curte cu cele trei parti ale ei. Ce zici? Ai postat deja asa sau caut in mai multe articole? Si eu voi avea mai multa grija de gradina anul asta. Asa ca vom fi cu totii niste gradinari foarte ocupati.
  Succese dragilor…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.