Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Construire hrănitor pentru păsări II

hranitor_pasariÎn weekend am avut în sfârşit timp pentru a pune în practică planurile pentru hrănitorul de păsări, prezentat recent. Nu am vrut nimic spectaculos, am dimensionat hrănitorul astfel încât să pot folosi resturile din proiectele anterioare. Ideea o am deja de ceva vreme însă momentul decisiv, care m-a pus pe treabă a fost acest articol, care mi-a reamintit că planurile sunt fără valoare, dacă nu  sunt puse în practică!

Asamblarea a mers destul de rapid, cea mai mare problemă s-a dovedit una de trigonometrie de clasa a VI-a, şi nu  aş admite public cât timp mi-a luat rezolvarea ei, chiar dacă aş fi fost de 3 ori mai rapid (apropo…mâinile sus care mai ţineţi minte cât este sin(30)…fără google). Într-un final am trecut şi peste problema asta, cu ajutorul minunatei mele soţii, fără de care păsările ar avea acum un hrănitor funcţional dar asimetric.

Singura problemă de rezolvat este locaţia finală, pentru că ultimul lucru ce aş vrea să fac este un “fast food” (fly-in KFC :D) pentru pisica noastră. Mai jos aveţi asamblarea pas cu pas, cu imagini şi explicaţii:

DSC_4164 Primul pas a fost tăierea elementelor din scânduri de 20 cm lăţime.
DSC_4167 Pentru un aspect mai plăcut am şlefuit uşor fiecare bucată, diferenţa se va vedea după băiţuire.
DSC_4170 Pe cei doi pereţi verticali am tăiat şanţurile pentru geamurile laterale.
DSC_4173 Cum toate componentele au fost gata, am început asamblarea cu partea de jos. Dacă lucraţi cu răşinoase şi folosiţi holzşuruburi să faceţi găurile de conducere, altfel riscaţi să crape lemnul.
DSC_4177 Au urmat cele două laturi verticale…
DSC_4595DSC_4598 Ultimul a fost acoperisul, format din două scânduri de 19 cm, care au fost lipite pentru a preveni infiltrarea apei direct în amestecul de seminţe.
DSC_4603 Pentru reumplere uşoară am făcut acoperişul rabatabil folosind două balamale. Cel mai dificil a fost prinderea acoperişului după ce balamalele au fost montate, dar după câteva încercări şi ajustări am reuşit.
DSC_4609 Din cauza acoperişului rabatabil laturile nu sunt legate pe partea de sus, de aceea acolo am pus o bandă metalică care să ofere rezistenţa necesară.
DSC_4612 Ultimul pas a fost băiţuirea hrănitorului şi montarea geamurilor.

Materiale şi costuri

Am folosit bucăţi de scânduri mici, rămase din alte lucrări, care urmau a fi folosite la focul pentru următorul grătar, aşadar consider că nu se pune la costuri, dar pentru o imagine completă am pus şi asta pe lista:

 • lemn max 5 lei
 • holzşuruburi 3 lei
 • balamale 5 lei
 • geamuri 8 lei
 • baiţ 4 lei

Deci un cost total destul de mic, aproximativ 25 lei, echivalentul a 6 kg de seminţe amestecate, bineînţeles în afară de timpul investit, care nu se pune pentru că ne face plăcere să lucrăm cu lemnul nu-i aşa?

În concluzie dacă aveţi 25 de lei, o după-amiază liberă şi vreţi să adăugaţi un element interesant şi util în grădină voastră, vă urez, ca întotdeauna, spor la treabă!

8 comments to Construire hrănitor pentru păsări II

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.