Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Let’s do it

Dacă nu te-ai enervat niciodată văzând gunoaiele lăsate în pădure și nu ai simțit niciodată nevoia de a-i trage un șut în fund idiotului care tocmai  a aruncat cutia goală de țigări din mașina din fața ta, acest articol nu este pentru tine!

Eu cred că nimic nu este imposibil, dacă există determinare și voință, și avem nenumărate exemple de lucruri incredibile realizate de oameni, sau grupuri de oameni, și cu acest gând în minte scriu următoarele rânduri.

Acuma recent am văzut primele referințe la pagina unei inițiative foarte ambițioase intitulată Let’s Do It, Romania. Nu am avut timp sa examinez prea mult situl și din păcate din prima pagina nu se înțelegea clar despre ce este vorba, dar când am revăzut linkul și la iYli m-am uitat mai atent și după vizionarea filmulețului am înțeles ideea: să curățăm țara de gunoaiele din natură într-o zi. Nu pot sa neg că la prima vedere  mi s-a părut o idee imposibilă, dar iată ca alții au reușit, iar acest lucru cred că va fi o sursă extraordinară de inspirație pentru mulți. Cei din Estonia au mobilizat 4% din populație, care la noi ar însemna ceva între 800-900 de mii de persoane, deci organizatorii trebuie să fie extrem de creativi cu mijloacele de promovare a acestui eveniment, care sper, că va fi preluat și de mass-media tradițională și promovat masiv cât mai curând.

Cred că este o inițiativă bună, respect pentru cei care încearcă să demareze acest proiect și la noi, cu siguranță nu ne-ar strica! Chiar dacă nu va avea un succes 100% știu că va lua o oarecare amploare, și că va face o diferență  atât în păduri cât și  în mentalitatea oamenilor, o diferență mult mai mare decât reportajele de 2 minute repetate în fiecare an după 1 mai.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina Let’s Do It, Romania și urmăriți #letsdoitro pe twitter, dar înainte de toate susțineți evenimentul cu bannerele puse la dispoziție!

6 comments to Let’s do it

 • Actiunea este extraordinara si merita sustinuta.
  Ideea este ca dupa curatenie, oamenii ar trebui sa si pastreze.

  • huni

   Corect, dar eu cred ca unul dintre efectele proiectului va fi constientizarea si educarea oamenilor, indiferent de succesul propriu-zis in curatarea padurilor.

 • starsgates

  Demnă de laudă iniţiativa dar sincer cred că nu va fi posibil la noi.
  În primul rând ar trebui să se schimbe mentalitatea oamenilor şi asta e foarte greu de realizat.

  • huni

   Am si eu dubiile mele, insa trebuie facut ceva, ca altfel nu se schimba nimic iar actiunile de acest gen fac o schimbare in mentalitatea oamenilor. Incet incet cred ca se poate, iar sincer, tu crezi ca oamenii din Estonia sunt cu mult diferiti fata de noi? Daca ei au reusit noi de ce nu am putea? Totul depinde de organizarea si mediatizarea actiunii, dar oricum, eu prevad numai efecte pozitive 🙂

 • Iti trebuie o rabdare de fier ca sa-l faci pe ROMAN sa inteleaga ca nu e greu sa-ti pui hartia in buzunar,apoi s-o arunci la cos.Poate intr-o zi…

  • huni

   Ai dreptate Angi, dar totusi se poate, nu? Nu trebuie sa inteleaga toti dintr-o data, este de ajuns daca vor fi destui care sa dea exemplu, restul se vor conforma.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.