Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Construire hrănitor pentru păsări

Dacă tot am început sa ciripim, m-am gândit că ar fi frumos, util dar și practic instalarea unui hrănitor pentru păsări în grădină. Doresc să fac acest lucru pentru a atrage păsările, ele fiind parte importantă în strategia mea de protecție contra dăunătorilor din grădină, și nu în ultimul rând un proiect interesant de bricolaj și fotografie.

Considerente practice

  • trebuie să fie cât mai simplu, ca sa fie ușor de asamblat
  • suficient de încăpător astfel încât sa nu necesite reîncărcare zilnică
  • sa corespundă nevoilor păsărilor
  • aspect elegant (sper că voi prinde câteva poze cu păsări, deci trebuie sa arate cât de cât acceptabil)

Plan

După niște căutări am găsit mai multe versiuni, dintre care unul foarte simplu și simpatic, potrivit și pentru balcoane, extrem de ușor de asamblat: hrănitor păsări din PET. Până la urmă ales un model asemănător cu cel de aici, cel puțin din punctul de vedere a principiului de funcționare, pentru că am făcut câteva simplificări. Ca sa vizualizez mai bine  am creat un model 3d folosind Google SketchUp un tool excepţional și relativ ușor de folosit chiar și pentru cei  care , asemănător mie, n-au nici cea mai mică tangență cu modelarea. Mai jos aveți câteva imagini cu modelul final (prima mea încercare în sketchup):

Pentru maniaci am făcut public fișierul în format google sketchup(.skp), puteți sa-l folosiți cum vreți, eventual dacă vi s-a părut util, dați un link către acest articol.

Sfaturi utile

A nu se confunda hrănitorul cu colivia pentru păsările sălbatice din grădină, scopul coliviei fiind de a oferi un loc corespunzător pentru cuiburi.

Dacă puneți hrănitor în grădină aveți grijă să conțină tot timpul semințe, pentru că odată ce păsările se obișnuiesc cu prezența acestuia îl vor include în traseul lor zilnic de adunare a hranei.

Nu este recomandat hrănirea păsărilor cu pâine, cel mai corespunzătoare sunt diferitele semințe, cum ar fi cele de floarea soarelui, dar se pot pune și bucăți de slănină.

În partea a doua vă voi prezenta fabricarea hrănitorului, care sper sa aibă loc cât mai curând, până atunci spor la treabă dacă v-ați apuca înaintea mea. Pentru sugestii sau idei nu ezitați sa folosiți comentariile, iar dacă urmează să faceți sau ați făcut deja hrănitor sau colivie pentru păsări postați un link la poze, poate mai inspirăm pe câţiva!

2 comments to Construire hrănitor pentru păsări

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.