Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Grădina Schönbrunn

Anul acesta am avut ocazia de a vizita de mai multe ori Viena, unul dintre cele mai frumoase orașe pe care le-am văzut până acum. Dintre numeroasele obiective turistice, probabil, cel mai renumit este Palatul și grădinile Schönbrunn, de aceea fac o vizită, ori de câte ori am posibilitatea, pentru că de fiecare dată descopăr ceva nou în grădină și de fiecare dată sunt surprins de frumusețea artificială a acestui loc, care este  un bun exemplu al rezultatelor care pot fi obținute cu pricepere, experiență și muncă bine organizată.

Nu se poate zice că toată grădina arată impecabil, însa zonele cele mai frecventate arată îngrijit tot timpul. Spre deosebire de vară, când erau flori peste tot, se poate observa că ele deja au fost îndepărtate, s-a săpat locul unde erau plantați și s-a tuns gazonul (un pic mai lung), deci grădina este gata pentru somnul de iarnă, departe de splendoarea din timpul verii, îmbrăcată în culori de toamnă.

Cu ocazia ultimei vizite, vremea fiind destul de posomorâtă am vizitat casa palmierelor, o seră de dimensiuni monumentale, unică în Europa și casa deșert, dintre care sincer, cea din urmă mi-a plăcut mai mult. Nu sunt un fan obsedat al cactușilor, totuși, exemplarele de câțiva metrii m-au lăsat cu gura căscată. Probabil sera cu palmieri este mai puțin spectaculoasă în perioada asta a anului, este de preferat vizita de primăvară sau vară.

Voi încerca să evit prezentarea imaginilor arhicunoscute, așa că, vă invit să vizionați galeria, care cuprinde imagini de vară și toamnă din grădină precum și imaginile din casa palmierilor. Din păcate, nu am fotografii din sera deșert, făcând greșeala începătorului și mergând la fotografiat cu baterii neîncărcate, dar puteți vedea câteva aici.

1 comment to Grădina Schönbrunn

  • Alexandru

    am un palmier acasa si acum de curand am observat ca a facut ca o floare cu seminte in mijloc si nu stiu despre ce e vorba. Daca mi-ati putea da niste informatii as fi profund recunoscator. multumesc! Am atasat si o poza

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.