Ultimele comentarii

  • Phlox: @Andra: Mulciul...
  • Phlox: @Bunatati din Natur...
  • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
  • Phlox: @Robert: @...
  • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
  • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Aspersoare și pistoale de stropit

Aspersoare si pistoale de stropitAcest articol ar fi putut fi intitulat la fel de bine și “Ce aspersoare să NU cumpărăm”, ca  de fapt despre asta va fi vorba. Vă voi prezenta cum funcționează diferitele modele în realitate, pentru a vă scuti de achiziționarea  modelelor necorespunzătoare. După înființarea gazonului nou spre sfârșitul primăverii a trebuit să extindem un pic sistemul de irigare, ca să acoperim și aria proaspăt înființată, astfel am achiziționat majoritatea aspersoarelor prezentate, cu toate că practic de folos au fost 3 modele dintre ele. Vă recomand să cumpărați accesoriile pentru irigare și stropit în extrasezon (toamna, iarna), pentru că aveți posibilitatea de a prinde reduceri de prețuri și este chiar posibil să găsiți mai multe modele. În nici un caz nu lăsați pe primăvară, pentru că atunci este probabil să luptați cu restul fraierilor pentru ultimele bucăți care se dovedesc a fi defecte (experiență proprie). De fiecare dată când cumpăr un model nou, sunt nedumerit de micile ilustrații despre ariile acoperite , prin diferitele moduri de funcționare, care apar pe ambalaj, deoarece până acum rareori aveau efectiv de-a face cu realitatea. Înainte să descriu experiențele mele cu fiecare model în parte sunt câteva reguli de bază pentru cumpărare: evitați modelele fixe, fără componente mobile, pentru ca aceștia funcționează acceptabil numai la presiuni ridicate, și pot acoperi doar suprafețe mici. Modelele mai scumpe sunt de obicei alegerea mai bună, fiind mai durabile și mai ergonomice, însă de multe ori și varianta ieftină își face treaba. Alegerea depinde în primul rând de forma terenului ce trebuie acoperit, dar majoritatea dintre noi probabil trebuie să acoperim un teren rectangular, iar pentru asta cele mai potrivite sunt aspersoarele oscilante.

Pistol de stropitAspersoare

Pentru mine două modele s-au dovedit potrivite, cel oscilant și cel cu pivot, primul acoperind aproape jumătate din peluză, iar celălalt montat într-un colț poate acoperi o arie semnificativă, fără a iriga terenul vecinului.

Pistoale de stropit

Aici s-ar putea să aveți nevoie de mai multe modele, fiecare fiind potrivit pentru ce a fost conceput inițial. Pentru udarea grădinii de legume cel mai potrivit este pistolul cu prelungitor, pentru că permite ajungerea în locurile mai puțin accesibile, și de obicei au debit și jet reglabil. Mai există modele de pistoale fără prelungitor cu pulverizare fină pentru udare și cu jet puternic variabil, pentru spălare, dintre care cel cu jet variabil poate fi de folos în jurul casei pentru spălarea trotuarelor de exemplu.

Pentru a vedea fiecare model în acțiune, precum și experiențele mele cu fiecare vă invit să vizionați, ca de obicei galeria de imagini de mai jos:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.