Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Tu ce faci pentru mediu?

Home

Home

În sfârșit am apucat să mă uit la varianta completă a filmului prezentat în trailerul de mai jos, apărut mai demult, în regia lui Yann Arthus-Bertrand, mai multe detalii găsiți aici. Uitându-mă la film am fost copleșit de mai multe sentimente, regret, rușine, dar cel mai important era bucuria pentru norocul că m-am născut pe partea aceasta a globului…știu penibil. Bineînțeles, legat de tema asta sunt și alte păreri, dar nu este relevant pentru acest post.

Întotdeauna mi-a plăcut să mă consider o persoană care are grijă de mediu însă asta nu este chiar așa. Chiar mai mult , sunt stereotipul individului poluant: umblu zilnic cu mașina, fac cumpărături săptămânal din supermarket etc. etc. Știu foarte bine ce aș putea să fac, însă sunt suficient de realist ca să realizez că sunt puține șanse să le şi fac efectiv, însă  sunt câteva lucruri mai mărunte, care nu necesită prea mare efort și nici nu implică renunțarea la comoditățile zilnice curente, pe care chiar le fac. Cel mai important este, cred, încercarea de a reduce cantitatea de gunoi menajer produs. Nimic exagerat, însă este o reducere semnificativă separarea deșeurilor organice și compostarea lor, sau faptul că rareori aruncăm mâncare (la acest capitolol ne sunt de mare ajutor câinele și pisica). Un alt proiect în acest sens este schimbarea becurilor cu wolfram cu becuri ecologice, iar momentan cam 80% din casă sunt schimbate. Sunt conștient de faptul că electrocasnicele și electronicele consumă mai mult decât becurile, fie ele și clasice, însă  schimbarea celor din urmă este ceva ce nu mă afectează semnificativ, pe când frigiderul nu o să-l scot din priză ca să fiu mai “green”. Ultimul lucru, care îmi vine în minte, este refolosirea pungilor de plastic, dar asta cred ca face toata lumea. Aștept cu nerăbdare introducerea colectării selective și la noi, dar din păcate cred că mai am un pic de așteptat.

Cam astea ar fi deocamdată, nu prea mult, dar mai mult decât nimic, și sunt convins că și chestiile cele mai mărunte contează, “babysteps” cum se zice la americani.

Sunt curios voi ce faceți pentru mediu, sau cel puțin ce încercați ca să aveți conștiința cât de cât împăcată?

4 comments to Tu ce faci pentru mediu?

 • Dana

  Pun uleiul ars de la gatit in sticle de plastic si il las langa container. Ce prostie, nu-i asa? Sunt sigura ca gunoierul il arunca in masina. Ma prefac ca nu stiu.

 • zuarah

  stau la tara. toata lumea se incalzeste cu lemne, pe care le taie cu circularul. rezulta cantitati mari de rumegus.multi ticalosi il arunca in parau.le explic ca si rumegusul se poate arde: se ia un ziar, se pune cam o lopata de rumegus, se inveleste in ziar ca o caramida, se pune in foc – neaparat pe jar, mai in fundul sobei, si se lasa usa de jos inchisa- altfel face buff.astfel. putem mentine soba calda cam 2 ore.

 • zuarah

  uleiul ars este f. bun la impregnat lemnul prospat taiat , cind faci stalpi sau stinghii pt.gard.si cel de la masina.inainte de a-l baga in pamant , dupa care ii tragi o vopsea, eventual. daca-ti permite bugetul. oricum, lemnul va putrezi mult mai greu.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.