Ultimele comentarii

 • Phlox: @Andra: Mulciul...
 • Phlox: @Bunatati din Natur...
 • Bunatati din Natura: Sper ca toata lumea e bine sanatoasa. Am o intrebare de...
 • Phlox: @Robert: @...
 • Andra: Buna ziua! Incepand de anul acesta vreau sa folosesc mulciul...
 • Reparatii frigidere: Multumesc am primit mesajul de la dv ,am mutat capsuni am pu...

Construire cușcă pentru câine, partea a II-a

DSC_2653_resizeTOTUL DESPRE CAINELE TAU

Cum am promis în articolul precedent vă voi prezenta și ultima fază a proiectului: montarea acoperișului. Proiectul a avut o mica pauză, de aceea, între aceste două etape a trecut mai mult de un an, însa recent fiind necesară mutarea cuștii – care până acum a fost protejată de ploaie – montarea acoperișului a căpătat din nou prioritate. Dacă uitându-vă la imagini, partea de jos vi se pare mai murdară este pentru că este chiar murdară, fiind deja în folosință de un an bun.

Pentru acoperiș am optat pentru folosirea plăcilor bituminoase ondulate, pentru ca sunt relativ ușoare și nici nu sunt extraordinar de scumpe. Plăcile vor fi prinse pe un schelet făcut din rigle de 5x5cm cu holzșuruburi. În comerț se găsesc cuie speciale pentru asta, însă prețul de 20 lei pentru câteva zeci de bucăți mi s-a părut cam mult de aceea le-am înlocuit cu holzșuruburi sub care am pus o bucată de cauciuc pentru etanșarea găurilor rezultante.

Asamblare

DSC_2665_resizeAm încercat să folosesc o structură cât mai simplă, pentru a ușura fabricarea și asamblarea elementelor. În partea din fată, unde este gaura de intrare a cuștii, acoperișul iese cam cu 30cm pentru a proteja intrarea de apa și soare. Am tăiat la mărimea corectă fiecare element după care asamblarea a mers destul de rapid, partea mai dificila fiind montarea plăcilor bituminoase, care trebuie prinse pe partea superioara a ondulei, iar căprioarele trebuie poziționate astfel încât să corespundă cu maximele ondulelor. Am mai improvizat și la acoperirea coamelor, unde în locul elementelor speciale bituminoase am folosit o bucata din placa normală, reducând astfel semnificativ costurile. Procesul de asamblare este cel mai ușor de înțeles din imagini, de aceea am adăugat o galerie despre etapele construcției. Pentru acoperirea peretelui din față și spate am folosit osb-ul ce a rămas din etapa precedentă. Bineînțeles, părțile noi au fost acoperite cu vopsea, pentru a se potrivi cu restul construcției, moment potrivit și pentru o curățare mai meticuloasă a cuștii.

Sfaturi practice

DSC_2690_resizePentru a putea folosi spațiul dintre tavan și acoperiș am montat o ușiță în față, după cum se vede și în imaginea din stânga, unde pot să depozitez de exemplu jucăriile, oala, sau leasa câinelui fără să fie la vedere.  Pentru asamblarea construcțiilor de lemn folosiți holzșuruburi! Cuiele sunt pentru amatori, holzșuruburile fiind mult mai rezistente, și pot fi scoase cu ușurința la demontare.

Tăiere plăcilor bituminoase este destul de dificilă, dar după numeroase încercări și cuțite distruse definitiv am descoperit ca se taie relativ ușor cu un ferestrău pentru lemn. Nu încercați cu bon-fire deoarece are dinți prea mici și se umple cu bitum foarte repede. Sculele folosite la tăiere pot fi curățate cu benzină, la sfârșit.

Cu speranța că v-am dat măcar câteva idei, vă urez vizionare plăcută și spor la lucru, dar nu plecaţi, fără a contribui la sondajul de mai jos:

Tu cât ai da pentru o cusca de câine facută la comandă?

View Results

Loading ... Loading ...

8 comments to Construire cușcă pentru câine, partea a II-a

 • Mihaela

  O cusca pentru caine asemanatoare cu cea din poza, am cumparat de la supermarket(practiker) in primavara cu 200 si ceva de lei;pentru caine mare. DAca o comandam cuiva, imi facea intr-o saptamana probabil si imi lua numai mana de lucru atat. Asa mi-am facut eu socoteala, asa ca am hotarat sa cumpar.

  • huni

   Nu cred ca era 200 cu pereti termoizolati…mi se pare prea ieftin. Si eu m-am uitat inainte sa-o fac, dar nu am gasit nimic ce mi-ar fi placut, iar preturile ce am vazut eu erau mult mai mari, ce-i drept era acum doi ani sau chiar mai demult.

 • […] Repararea gazonului vechi    Construire cușcă pentru câine, partea a II-a » window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: null, status: true, cookie: true, […]

 • Blu

  Salut, felicitari pt cusca realizata!
  As vrea sa construiesc si eu o cusca pt catelul meu insa nu m-am hotarat ce material sa aleg, osb sau scandura de brad. Poti sa imi spui te rog cum se comporta osb-ul la umiditate, s-au unflat marginile?
  multumesc anticipat!

 • Adi

  nu inotdeauna sunt bune holzsuruburile, uneori sunt mai bune cuiele – mi-am facut gard cu holzsuruburi si s-au retezat toate, cuiele lasa lemnul sa lucreze… osb-ul fiind facut din rumegus cu rasina nu-i acelasi lucru cu scandura din lemn de brad

 • Mihai

  Nu ca ma laud, dar am facut si eu o cusca in regim DIY. Peretii sunt dubli, interior scandura, exterior lambriu de 12,5, intre ele polistiren 5 cm lipit cu spuma. Structura de rezistenta din lati 5×5 cm, fund dublu din OSB, capriori, astereala, folie de acoperis, sindrila bituminoasa. Rezultatul ? Puteti uita.

 • Liviu

  Este foarte urata 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.